Ölbloggen

Upptäck Göteborgs unika ölprovningar

Upplev Unika Ölprovningar i Göteborg

Att delta i en ölprovning i Göteborg är en fantastisk möjlighet för både ölälskare och nybörjare att fördjupa sin kunskap om denna urgamla dryck. Göteborg, med sin blomstrande ölkultur och rika hantverksölscen, erbjuder en rad spännande smakupplevelser som sätter smaklökarna på prov.

En Inblick i Ölprovningars Historia

Utforska Göteborgs Bryggerier

Göteborg har blivit en hotspot för ölfantaster, tack vare dess robusta utbud av lokala bryggerier. Flera mikrobryggerier i staden erbjuder guidade turer följt av smakprov där deltagarna får lära sig om bryggprocessen. För den som är intresserad av att förstå bryggerikonsten är ett besök på bryggerier som Dugges, Beerbliotek eller Vega Bryggeri ett måste.

Lokal Öl och Internationella Smaker

Göteborgs ölbryggerier är kända för att experimentera med både lokala och internationella ingredienser. Det är här man kan uppleva svensk öl med dristiga, innovativa smaker. Samma bryggare som hedrar traditionella recept, bemästrar också konststycket att blanda in exotiska smaker, vilket resulterar i unika och ofta överraskande ölupplevelser.

Så Väljer Du Rätt Ölprovning

Optimera Din Smakupplevelse

För att få ut det mesta av din ölprovning i Göteborg, är det bäst att hålla sinnet öppet och vara redo att prova något nytt. Om du är nybörjare på öl, överväg att börja med lättare sorter och arbeta dig mot de mer komplexa varianterna. Kom också ihåg att varje öl ska njutas långsamt, för att fullt ut kunna uppskatta dess unika karaktär.

Slutsats

Sammanfattningsvis erbjuder Göteborg en myriad av ölprovningsmöjligheter som tilltalar alla typer av ölentusiaster. Den svenska stadens rikedom av både traditionella och moderna bryggningar gör den till en idealisk destination för detta nöje. Oavsett om du är en erfaren ölkännare eller bara nyfiken på att lära dig mer, väntar ett smakäventyr på dig i Göteborg.

Att Förbereda Sig för En Ölprovning

Exklusiva Öltyper Att Upptäcka

Göra Ölbryggningskurser

För de som vill ta sitt intresse för öl till nästa nivå, kan deltagande i en ölbryggningskurs i Göteborg vara en oförglömlig upplevelse. Dessa kurser ger en djupare inblick i bryggtekniker och ger praktiska kunskaper om hur man brygger sin egen öl hemma. Många av stadens bryggerier erbjuder workshops där du kan lära dig de grundläggande stegen i bryggningsprocessen, från val av ingredienser till jäsning och buteljering.

Lokala Evenemang och Festivaler

Anslut till Gemenskapen

Genom att delta i ölprovningar och evenemang har du chansen att träffa likasinnade entusiaster och utbyta erfarenheter. Detta utvidgar inte bara ditt nätverk utan kan också fördjupa din uppskattning för hantverksöl och den omväxlande världen av bryggeriinnovation.

Framtiden för Ölprovning i Göteborg

Med den växande efterfrågan på hantverksöl och nya bryggerier som etableras varje år, ser framtiden ljus ut för ölprovning i Göteborg. Den ökande populariteten är en testament till stadens kreativa bryggarscen och dess kapacitet att leverera värdefulla smakupplevelser till både lokalbefolkning och besökare.

Framtida ölprovningar kommer sannolikt att erbjuda ännu fler nyanserade och inkluderande upplevelser, med ett ännu större fokus på hållbarhet och lokala råvaror. Förvänta dig att se fler vegan- och glutenfria alternativ samt innovativa bryggmetoder som fortsätter att utveckla ölets värld av smaker.

Öl i samhället idag

Drickvanor runt om i världen

Öl är en av de äldsta och mest populära dryckerna i världen idag. I olika delar av världen har drickvanor och sedvänjor utvecklats kring ölkonsumtionen. Från att vara en enkel dryck har öl blivit en viktig del av sociala sammanhang och kulturella ritualer. I den här artikeln ska vi utforska dricksvanorna runt om i världen och hur öl har påverkat samhället.

Ölkonsumtion i Europa

Europa är känt för sin långa historia av ölproduktion och konsumtion. Länder som Tyskland, Belgien och Tjeckien är särskilt berömda för sina ölsorter och bryggeritraditioner. I dessa länder är öl en viktig del av den lokala kulturen och har till och med blivit en del av deras nationsidentitet.

Öl i Nordamerika

I Nordamerika är öl också en populär dryck, men dricksvanorna skiljer sig något från de i Europa. Craft beer-rörelsen har vuxit snabbt under de senaste decennierna och har gett upphov till ett stort antal små, oberoende bryggerier. Många människor i Nordamerika är intresserade av att prova nya och unika ölsmaker och stilar.

Öl i Asien

I Asien har öldrickande traditionellt varit mest utbrett i länder som Japan och Kina. I dessa länder är öl ofta förknippat med sociala tillfällen och festligheter. De har också sina egna variationer av öl, exempelvis saki och baiju. På senare tid har dock ölkonsumtionen ökat i länder som Indien och Sydkorea, där öl blir alltmer populärt bland den yngre generationen.

Öl i Afrika

I Afrika varierar ölkonsumtionen beroende på land och kultur. Vissa länder har starka traditioner av hembryggning och lokal ölproduktion, medan andra länder har en mer begränsad ölkultur. I vissa delar av Afrika har öl också en symbolisk betydelse och används vid ceremonier och rituella tillfällen.

Öl är en dryck som har formats av och format samhällen runt om i världen. De olika drickvanorna och sedvänjor som finns i olika kulturer och regioner speglar inte bara samhällenas smakpreferenser, utan också deras historia, traditioner och sociala sammankomster. Det finns inte en enda universell ölkultur, utan snarare en mångfald av ölkulturer som berikar världen. I nästa del av denna artikel kommer vi att titta närmare på den historiska utvecklingen av öl och dess betydelse i samhället.

Historisk utveckling av öl

Från antiken till modern tid

Öl har en lång och fascinerande historia som sträcker sig ända tillbaka till antiken. Redan för tusentals år sedan bryggdes öl i Mesopotamien och Egypten. De forntida civilisationerna insåg snart både njutningen och de praktiska fördelarna med öl, som att det var en säkrare dryck att konsumera än vatten, eftersom det genomgick en fermenteringsprocess.

Under medeltiden blomstrade ölproduktionen i Europa och många av dagens öltraditioner och stilar har sina rötter i denna period. Klosterbryggerier spelade en viktig roll i ölframställningen och många av deras recept har överlevt till denna dag.

Under den industriella revolutionen förändrades ölproduktionen drastiskt. Teknologiska framsteg, som ånga och kylningssystem, gjorde det möjligt att producera öl i större skala. Stora bryggerier växte fram och började producera öl för massmarknaden. Det var också under denna tid som moderna metoder för ölproduktion, som pastörisering och filtrering, utvecklades.

Ölens betydelse i samhället

Öl har alltid spelat en roll i sociala sammankomster och firanden. Det har varit en del av historiska festivaler, religiösa ceremonier och nationella högtider. Öl har förmågan att förena människor och skapa en gemensam atmosfär.

Utöver sin sociala betydelse har öl även ekonomisk betydelse. Ölindustrin genererar miljarder dollar i intäkter varje år och skapar tusentals jobb runt om i världen. Många länder har också turism relaterad till öl, med bryggeribesök och ölfestivaler som lockar besökare från när och fjärran.

Framtiden för Öl

Öl fortsätter att vara en populär dryck runt om i världen och intresset för hantverksöl och nya smaker växer stadigt. Trots utmaningar som klimatförändringar och hållbarhet, kommer ölindustrin att anpassa sig och fortsätta utvecklas.

I framtiden kan vi förvänta oss att se fler innovativa ölproducenter som satsar på lokal produktion och hållbara metoder. Det finns också ett ökande intresse för alkoholfria eller lågalkoholhaltiga öl, vilket ger fler alternativ för dem som vill njuta av smaken av öl utan att dricka alkohol.

Sammanfattningsvis har öl en lång och diversifierad historia som återspeglar samhällets smakpreferenser och kulturella traditioner. Oavsett om det är en klassisk lager, ett sällsynt hantverksöl eller en nykterhetsvänlig alternativ, kommer öl fortsätta vara en viktig del av samhället och en njutning för öldrickare runt om i världen.

Brygga öl hemma – Så brygger du den bäst smakande ölen

Vi älskar alla att dricka öl. Öl som smakar bra innehåller fyra olika ingredienser. Närvaron av dessa ingredienser i ölen bidrar till ölens färg, ölens smak och ölens doft.

Dessa ingredienserna behövs för att brygga öl hemma

råd till att brygga eget öl

Konsten att brygga öl är inte bara att blanda ihop alla ingredienserna med varandra. Det är ett komplext arbete som består av en god mix av följande komponenter:

  • mältat korn
  • humle
  • jäst
  • vatten

Att brygga eget öl är roligt

Det kan vara mycket kul att brygga eget öl, särskilt när du blandar de olika ingredienserna och ser dem reagera med varandra, och slutligen omvandlas till en god öl redo att konsumeras.

För att få din öl att smaka extra gott så kan du lägga till några extra ingredienser i brygden. Men är du nybörjare och just har börjat med öltillverkning, så håll dig hellre till de grundläggande ingredienserna som behövs för att göra en god öl till att börja med. Du kan alltid boka en rekommenderad ölprovning i Göteborg för mer tips och inspiration!

Låt oss tala mer detaljer med att brygga öl – basingredienserna

Vatten

Detta är en väldigt viktig ingrediens att tillsätta sin öl. Mängden vatten som du använder i din öl reflekteras på smaken av den. Har du märkt att vissa producenter sträcker på sig lite extra då de säger att de använt vatten från en naturlig källa till sin öl? De säger det dock mest för att marknadsföra sin öl. Närvaron av andra komponenter spelar en större roll för smaken på slutprodukten. Men vatten är än dock en viktig ingrediens som också påverkar smaken. Använd aldrig kranvatten då du brygger öl. Det är ett stort ajabaja.

Mältat korn

Korn är ett av de vanligaste sädesslagen då man brygger öl. Det är sällan man använder andra än just korn för detta ändamål. Vet du vad mältat korn är? Korn används för att producera socker. Efter det så rostas det. Hur beror på bryggaren själv och metoden hen använder då hen brygger sin öl. Om du tänker bygga öl hemma med hjälp av ett färdigt kit för att brygga öl så är du nog inte bekväm med att göra ditt egna mältade korn. Du kan då köpa extrakt av produkten hos en återförsäljare. Det räcker gott till vad du ska göra.

Jäst

Detta är den mest magiska ingrediensen att stoppa i ditt öl. Vet du vad jästen egentligen gör? Som du vet så är jäst en mikroorganism som konsumerar sockret i kornet. Det konsumerade sockret omvandlas till alkohol och koldioxid frigörs. Detta är orsaken till bubblorna i ölen. Så med hjälp av jästen blir de övriga ingredienserna omvandlade till öl. Den förvandlar brygden till öl genom många komplicerade kemiska reaktioner.

Humle

Humle är blommande knoppar som man tillsätter i öl. Det bidrar till den lite bittra smaken som öl har. Det hjälper också att trubba av den söta smaken av ursprungsölen och det gör också att ölen håller längre.

Ölprovning hemma – Att anordna ölprovningar

Ölprovning hemma

Låt mig börja med att säga att inga ölprovningar hemma skall arrangeras såvida inte samtliga deltagare är över 18 år och kan ordna med transport hem (utan att själva köra bil). På det sättet kan du vara säker på att ingen blir arresterad för varken alkoholförtäring som minderårig eller fyllekörning, bra va? Med detta sagt, vad är en ölprovning och hur fungerar det?

Ölprovningsfest hemma

En ölprovningsfest är just vad det låter. Du samlar ett antal människor hemma hos dig, eller någon annanstans för den delen, och låter dem smaka olika ölsorter. I slutet av kvällen rangordnas ölsorterna från bäst till sämst. Det finns många varianter du kan göra detta på som att till exempel spela på vilket öl du tror kommer att vinna. Det är så klart olagligt att spela om pengar så ni får satsa med något annat som insats, till exempel vem som skall bjuda alla på en öl nästa gång ni träffas eller liknande.

Vid en ölprovning är det bäst att vara en mindre grupp vänner eller bekanta. Anledningen till detta är enkel. Med en mindre grupp är en provsmakningsfest just det, en provsmakningsfest. Med en större grupp tenderar det att bli en fest. Och fester med stora grupper kan bli ganska stökiga. Så om du vill ha en seriös provsmakningsfest, håll det litet.

Vilka öl ska man prova?

Nästa grej är urvalet av själva ölsorterna. Hur ska du ordna detta? En bra provsmakning innehåller ungefär åtta till tio olika sorters öl, alla med mycket olika smak. Du bör välja öl efter bryggning snarare än efter ursprungsland. Du bör blanda billigare och dyrare ölsorter. Och du bör inte ha två öl som är för lika varandra i smak. Om du följer dessa råd kommer du kunna vara säker på att få en mer “korrekt” rangordning av ölen. Om allt går som det “ska” bör de billiga ölsorterna hamna i botten och premiumölen i toppen.

Då detta är en provsmakning behöver du inga stora mängder öl. Förmodligen kommer ett sexpack av varje öl vara mer än tillräckligt och du kommer få massor kvar efteråt. Om du har en tajt budget och inte vill köpa hela sexpack, beräkna en flaska öl för tre personer på festen. Det gör att du kan fixa festen utan att gå bankrutt på köpet.

Servera mat eller tilltugg

Eftersom du inte vill att dina gäster skall bli dyngraka är det en bra idé att servera mat på en sådan här tillställning. Vilken typ av mat? Du vill förstås bjuda på något som passar bra till öl såsom ost och bröd. Dessa kommer inte störa själva provsmakningsprocessen. Om du vill kan du förvandla det hela till en kombinerad ost- och ölprovning! Det är också perfekt på välgörenhetstillställningar.

Slutligen, själva provsmakningen bör följa en särskild ordning. Det är bäst att börja med att smaka de lättaste/ljusaste ölen och sedan gå över till de kraftigare/mörkare allteftersom. Se till att ta en bit ost eller bröd emellan varje ölsort så att smaken av föregående öl är helt borta.

Dina gäster skall sedan rangordna varje öl på en skala från 1 till 5, där 5 är högst. Poängen för varje öl adderas och divideras sedan med antalet provsmakare. Det ger er en medelpoäng för varje öl.

Genom att följa dessa enkla steg bör din ölprovningsfest bli en lyckad tillställning. Kom ihåg att du kan alltid kontakta oss för en proffsig ölprovning i Göteborg.

Ölprovning – Lär dig hur ölprovningar går till

Så går en ölprovning till

Oavsett om du har blivit inbjuden till ett event för ölprovning eller bara vill lära dig mer om olika ölsorter kommer grundläggande ölprovningsfärdigheter att hjälpa dig på vägen. Innan du börjar med en provsmakning finns det några saker att tänka på. För det första, ät inte precis innan eller under provsmakningen och gör inte provsmakningen i ett rökigt rum. Kvardröjande smaker och dofter kan förvränga ölets smak. Om du smakar ett antal öl, börja med den ljusaste och jobba dig uppåt i “färgskalan”. Det är bäst att skölja gommen med vatten mellan varje ölsort. Slutligen, se till att du serverar ölen vid en lämplig temperatur som passar ölet i fråga.

Häll upp ölen i olika glas

Smaka aldrig öl direkt ur flaskan. Häll alltid upp det i ett glas först. Vissa ölprovningsfinsmakare anser att man alltid ska dricka ölen ur ett konjaksglas eftersom det framhäver ölets egenskaper. Andra hävdar att man skall välja glas efter vilken typ av öl man smakar. Oavsett vad du väljer för glas, se till att det är diskat. När du häller upp ölen i glaset, börja med att hålla glaset i 45 graders vinkel och för glaset till upprät position medan du häller. Anpassa mängden efter glaset och fyll tills du har ett ca två fingrar högt lager av skum.

Hur ser ölet ut

Innan du tar en klunk av ditt öl, titta på hur det ser ut. Är skummet tjockt eller tunt? Vilken färg har det? Hur länge håller skummet sig kvar? Hur ser det ut när det försvinner? Är ölen grumlig eller klar? Hur kraftig är kolsyran? Lukta sedan på ölen. Doftar det mest humle eller malt? De flesta ölsorter har flera olika dofter. Vilka livsmedel, örter, kryddor eller andra dofter kan du upptäcka i ölen? Kan du känna alkoholdoften och i så fall, är den lätt eller kraftig?

Hur smakar ölet

När du tar den första klunken, se till att du tar tillräckligt mycket så att det täcker hela tungan. Känn efter hur det känns och hur det smakar. Den initiala smaken av öl kan vara ganska olik från den som kommer senare. Försök skilja på smakerna. Känn efter hur ölen känns rent fysiskt i munnen. Är den silkeslen, brusande eller seg? Har ölen en välbalanserad smak mellan humle och malt? Hur är eftersmaken? Är den härlig? Kan du känna någon alkoholsmak? Om ja, är den stark? Är kolsyrehalten välbalanserad?

Anteckna gällande smak och utseende för ölen

Innan du tar nästa klunk, skriv ner några anteckningar om vad du har smakat och iakttagit. Se om du märker någon skillnad till dina nästa klunkar. Försök skriva ner så mycket som möjligt vid de fyra första klunkarna eftersom smaksinnet kommer att börja förlora sin skärpa efter den fjärde klunken. Till skillnad från vinprovning skall du definitivt svälja dina klunkar.

Det finns inget rätt eller fel

Kom ihåg att det inte finns några rätt eller fel när det kommer till ölprovning. Dina tankar och dina åsikter om ett öl är precis lika sanna som någon annans. Att dricka ett öl är som att titta på ett konstverk. Olika människor kommer att se och uppfatta det på olika sätt. Så kliv utanför din normala dryckesrutin och smaka några nya ölsorter. Det finns en hel del pärlor där ute som bara väntar på att du skall upptäcka dem. Boka en proffsig ölprovning om du vill prova öl i Göteborg!

Öl – Ingredienser och hälsoeffekter

Öl – Ursprung och dess ingredienser och hälsoeffekter

Öl är en av de äldsta och mest konsumerade alkoholhaltiga dryckerna och tillverkas genom bryggning och jäsning av stärkelse från spannmål. Vete, majs, ris och mältat korn används ofta för att brygga öl. Ibland tillsätts örter eller frukt under bryggningen för att ge ölet smak och färg. Alkoholhaltiga drycker som är jästa av sådant som inte innehåller stärkelse, såsom druvjuice (vin) eller mjöd klassificeras inte som öl.

Ölets historia

Öl finns dokumenterat i den skrivna historien från det gamla Egypten och är en av de äldsta dryckerna från ungefär 300 år f.Kr. Europeiska kloster började också tillverka och sälja öl i slutet av 600-talet e.Kr. Under den industriella revolutionen flyttade tillverkningen av öl från hemmet till industrier. Öl liknande drycker uppfanns självständigt i olika kulturer, främst eftersom allt som innehåller kolhydrater, såsom socker eller stärkelse, enkelt kan genomgå jäsning. Under 1200-talet var tillverkning och försäljning av egentillverkat öl ett vanligt sätt att komplettera familjens inkomster på.

Ingredienser

De grundläggande ingredienserna i öl är vatten, stärkelse och jäst. Ibland används sekundära stärkelsekällor som vete, ris och socker och används som ett billigare substitut för mältat korn.

Vatten

Det är så att vatten är mycket viktigt för ölen eftersom mineralerna i vattnet påverkar ölets karaktär och det är också anledningen till att öl till stor del består av vatten. Vatten i olika regioner innehåller olika mineralämnen och som en följd påverkas ölets kvalitet från en region till en annan. Därför hävdar man att mineralerna har inflytande på ölets kvalitet.

Mältat korn

Det fermenterbara, eller jäsningsbara, i ölet kommer från stärkelsekällan i ölet och är därför avgörande för ölets karaktär. Mältat korn är den vanligaste stärkelsen i öl, mältat spannmål producerar enzymer som omvandlar stärkelsen i spannmålet till jäsbart socker. Ölets färg bestäms av det mältade spannmålet, ju mörkare säd desto mörkare öl.

Humle

För smaksättning och konservering används humle. Humle används också för att balansera sötman av det mälta kornet eftersom det ger en bitter smak till ölet.

Jäst

Sockret som utvinns ur spannmål metaboliseras av mikroorganismer som kallas jäst, och det är jästen som är ensam ansvarig för fermenteringen i öl. Jäst fermenterar inte bara ölen utan påverkar också karaktären och smaken. Socker som utvinns från spannmål producerar koldioxid och alkohol som förvandlar vört till öl. Ett vanligt sätt att kategorisera öl på är genom jästen som används i fermenteringsprocessen. Den bästa fermenterade jästen används för att brygga ale.

Den viktigaste skillnaden mellan ale och lageröl är att ale är fermenterat vid högre temperaturer eftersom ale fermenteras snabbare än lager. Real Ale dvs. “Riktig Ale” är en naturlig produkt som lämnas kvar i behållaren efter bryggningen för att få mogna och sedan genomgå en andra jäsningsprocess som leder till en bildning av koldioxid, vilket i sin tur ökar trycket i kolven som tvingar den ut ur behållaren och då är det bara att tappa upp ölen.

Servering

En vanlig metod att servera fatöl på är från ett trycksatt fat som används i barer runt om i världen. Fatet är trycksatt med koldioxid som driver ölet ut från fatets kran. Flasköl filtreras oftast för att göra det jästfritt. Nuförtiden säljs öl mest i burk. Det är bra att förvara öl i burk eftersom det skyddar ölet från ljus och läckage. Ölets smak påverkas av vilken temperatur det serveras i, vissa gillar kyld öl och andra gillar rumstempererat öl och vissa tillsätter is för att göra det ännu kallare.

Hälsoeffekter av Öl

Det finns de som menar att måttlig konsumtion av alkohol minskar risken för hjärtsjukdom. Öl kallas också “flytande bröd” och öl innehåller en betydande mängd näringsämnen och det sägs att öljäst är en rik källa till näringsämnen. En studie fann att öl som innehåller en liten mängd alkohol kan innehålla “anti-cancer”-egenskaper och minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Det anses dessutom vara överätande och brist på motion som skapar “ölmagen” snarare än själva produkten.

Det finns emellertid bevis på att omfattande alkoholkonsumtion kan leda till problem med levern och andra hälsorelaterade problem. Men måttlig konsumtion av alkohol eller öl har en hel del fördelar eftersom det är fullt av näringsämnen och eftersom öl till stor del består av vatten är det också en källa till många mineraler.

Ölprovning Göteborg

Välkommen till Ölprovning Göteborg. Nu kan du ta del av exklusiva ölprovningar i centrala Göteborg hos oss på Ölprovning Göteborg. Hos oss hittar du flera olika ölprovningar anpassade efter just dina önskemål och förväntningar.

Önskar du ett event för ditt Företag, Svensexa, möhippa eller helt enkelt en trevlig kväll, så har ni kommit helt rätt. Skicka ett mail till oss med ett önskat datum och vilken stad det gäller.

Vi har ölvandring genom Göteborg. Och skulle ni vilja lära er brygga ert eget öl, så har vi kurser för detta. Skicka bara förfrågan till oss via mail.

På samtliga av våra ölprovningar leds du, ihop med en grupp andra människor av en erfaren och mycket kunnig guide som är expert på öl. Som företag eller större grupp kan ni boka en privat provning där vi antingen kommer till era lokaler eller så kan ni komma till våra mysiga lokaler centralt i Göteborg. Under en ölprovning får du t ex smaka på och jämföra ett antal ölsorter med skilda karaktärsdrag samt på ett roligt sätt lära dig om tillverkning och framställning av öl.

Du får även ta del av spännande anekdoter och berättelser från ölens fascinerande historia. Med en ölprovning från Ölprovning Göteborg kommer du lära dig att uppskatta och se på öl på ett helt nytt sätt. Ta chansen att vara med om en speciell och spännande upplevelse. Tveka inte att boka en av våra många Ölprovningar redan idag.

Välkommen till Ölprovning Göteborg.

Boka ölprovning

Om du vill boka en Ölprovning av oss på Ölprovning Göteborg så tveka inte att kontakta oss, antingen via formuläret, eller via kontaktuppgifterna nedan så ordnar vi det.

För att boka en ölprovning vänligen ange antal personer, datum, samt vilken provning ni önskar vara med på, så ordnar vi bokningen.


Mail: info@sverigeevent.se
Kontorets öppettid, vardagar: 08.00 – 17.00
Lunch mellan: 12.00 – 13.00
Helgdagar – Stängt

Vi utför provningar även då kontoret är stängt, det är bara telefon och mailsupport som är begränsad.

Våra Provningar

Vi har i dagsläget 7 olika sorters ölprovningsteman. Bland dessa finns t ex “Svenskt öl” där vi som namnet antyder bara provar vårt eget svenska öl. På våran populära “Ölskola” får du lära dig det mesta om öl och vi provar ett brett utbud av öl, från de ljusaste till de allra mörkaste.

Vi har även  “Brittisk och Irländsk öl” där vi fokuserar mycket på Ale och “Tysk och Tjeckisk öl” där vi testar olika lageröl men även veteöl och andra spännande ölvarianter.

För en komplett lista och mer utförliga beskrivningar av våra olika ölprovningar vänligen kontakta oss på Ölprovning Göteborg. Utöver våra färdiga teman kan vi naturligtvis skräddarsy ett tema för ert företag efter era specifika önskemål.

Regler och bokningsavtal

En ombokning av bokad tid måste ske senast 7 dagar innan aktuellt provningstillfälle, så att viska kunna ha möjlighet att erbjuda platserna till andra kunder.

Presentkort kan en lösas in mot kontanter. Vi reserverar oss för eventuella prisjusteringar.

Våra provningar är bara för dig som är minst 18 år.